Изработка на неонови  тръби – сложен и изцяло ръчен процес

          Фирма Неонтех  разполага с  необходимото оборудване, квалифицирани специалисти  и собствена база за изработка на неонови тръби.

    Фирмата предлага изработка на неонови тръби  по проект на рекламни фирми и агенции от цялата страна.   

Неоновите тръби се огъват по шаблон на лентови газови горелки.Използват се стъклени тръби Eurolite с дебелина на стената 1,2мм. Външният диаметър на тръбата (8мм,10мм,12мм,15мм,18мм) се избира в зависимост от сложността и размерите на рекламата.

изработване на неонови тръби           За постигане на нужния цвят светлина тръбите се покриват с  течен луминофор.Той определя цвета на светлината на тръбите напълнени със смес от Неон и Аргон. За постигане на класическия неонов цвят се използват  прозрачни тръби без луминофор пълни с газ Неон.

         За изработка на неонови тръби се използват  и цветни тръби, те придават по-наситен цвят на неоновата светлина.

изработка на неонои тръби         Към огънатите и опрашени тръби в двата края се запояват електроди .Следва бомбардиране и изпомпване на въздуха от тръбата на специален стенд. При този процес тя се загрява до над 200°посредством високо напрежение. След нейното  изстиване се напълва с определено количество газ Неон или смес от Неон и Аргон в зависимост от диаметъра на тръбата и желания цвят на светлината.

боядисване на неонови тръби          Участъците от тръбата , които не трябва да светят се боядисват с водоразтворима боя . Най-често готовите елементи се монтират върху различни видове основи за да се придаде завършен вид на неоновата реклама.

Целият процес можете да видите на следното видео