Неонови реклами – чудесно средство за привличане на клиенти.

неонови рекламиНеонови реклами –  монтират се на фасади, витрини, покриви или в самия обект. Използват се за външна светеща реклама или за интериорни решения.

неонови реклами- сърце

 

Те имат допълнителното предимство, открояват се през нощта, като привличат вниманието на хората, дори когато обектът ви е затворен. Неоновите реклами са блестящи и ярки, голяма част от тях са видими и през деня. За произодството им може да се избира от богата гама цветове , диаметри на тръбата и различни видове основи. Възможно е да се изработват неонови надписи, лога на фирми, фигури, дъги, прави линии и др. Използват се управляващи контролери, за да са още по-забележими и по-атрактивни.

pizza planet

Изработката на неонови реклами е дълъг и сложен процес, който изисква

специфични умения и оборудване.

Той преминава през следните етапи:

sharetheloveneon

Множество снимки на реализирани от нас проекти,  може да разгледате в  галерията на сайта.

неонови реклами

                   Неонови реклами – история

         Неон – произхожда от гръцката дума неос-ново.
Неона е открит през 1898 г. от сър Уилямс Рамсей и М.Траверс в Лондон, не споменават много за тях вярно или не думата е използвана да се опише ефекта следван от причината. Но преди това явлението е породено през 1678 г. когато френски астроном Ян Пикард забелязва слабо светене в живачна барометърна тръба. Когато се разклати тръбата се появява този ефект. Причината за ефекта статично електричество тогава не била разбрана. След като с времето нашето познание за електричество се увеличава през 1855 Геслер тръбата наречена на името на Хайнрих Геслер (немски стъклар) разбира и осъзнава за електрическата дъга – газ под ниско налягане с нисък волтаж и ето резултата – светлина, тя идва от бомбардирането на свободни електрони. Някой си Цроокс работел с Геслер разработил като експериментирал с различни обекти в тръбата, магнитни полета които се приближавали до рентгеновите лъчи и бъдещите тв и радио и уреди за изправяне на тока. Веднага след създаването на генераторите е опитвано да се включи генератор към тръба. Няколко електрически разредени лампи били изобретени в САЩ. Тогава явлението било класифицирано :електрически разредена лампа е устройство излъчващо светлина съдържащо с себе си газ възбуден електрически и следователно свети.
             Френския инженер Жорж Клод е бил първият който се опитал да пусне ток в запоена с газ тръба и създал лампа през около 1902 г. През следващите 5 години той развивал това в различни комбинации и през 1910 вече успял да представи първата неонова лампа в Париж на изложение. През 1912 Як Фонсека сътрудник на Клод продал първата неонова реклама с търговска цел на парижки бръснар. През 1913 била монтирана първата реклама с букви на Шамп с текст Чинцано. Изкуството на неона било положено през 1922г., първите неонови реклами били монтирани в Холандия от Братя Хааксман. През 1923 Жорж Клод и неговата френска компания представя неона в САЩ, продавайки на представители на колите Пакард в Лос Анджелис. Антони купил два надписа „Пакард“за 24000 $.
Неона бързо станал допълнение за външната реклама, дори през деня светел ярко и карал хората да спират и да се заглеждат . Преди това били направени тръби с въглероден диоксид от човек на име Мооре, но неона се наложил с голяма стабилност и баланс. С времето се правели открития, започнало се с цветовете, подред били открити: синьо/живак/, бяло/въглероден диоксид/, златно/хелий/, червено/неон/, и след това други цветове получени от фосфорно оцветени тръби. Живачния спектър е богат на ултравиолетови лъчи което кара фосфорното покритие в тръбата да свети. Фосфори има за повечето цветове. Заедно с цветно боядисаните тръби цветовата гама е пълна.